14. maaliskuuta 2016

Gran Canaria - päivä 8: nousu Taurolle

10.3.2016

Alkuasukkaiden pyhä vuori


"Taurolla, 1214 m. Kanarian alkuasukkaat ennen palvoivat jumalaansa Alcorania. Vuori muistuttaa katkaistua pyramidia, joka nousee kuin linnoitus ympäröivästä vuoristomaisemasta. Sieltä näkee harjanteiden ja rotkojen yli rannikolle. Vielä vaikuttavampi näköala avautuu vuoren juuressa olevalta tasanteelta, missä jyrkänteet putoavat 800 metrin matkan pystysuoraan alas Barranco de Moganiin."

Saimme tänään retkiseuraksemme kaverini Lempisen Aurin, jonka kanssa olimme eräänä vuonna yhteismatkalla Kolin maastomaratonilla. Auri tunnetaan varsinaisena polkujuoksuexperttinä, mutta tänään hän tyytyi vain meidän kanssa patikoimaan, vaikka huomasin kyllä miten juoksujalkaakin hänellä sopivasti vipatti :)

Tämän retken alkupiste oli meillä jo parin päivän takaiselta harharetkeltä tuttu, joten Tomi ajoi liikoja ihmettelemättä suoraan oikealle erittäin mutkaiselle ja kapealle sekä myös huonokuntoiselle vuoristotielle - kunhan oli ensin löytänyt autollemme tien Maspalomasista Aurin majapaikasta moottoritielle.

Lenkin piti olla "lyhyt ongelmaton kierros vanhaa kuninkaantietä pitkin, mutta on sillä kuninkaalla ollut aika kapeat polut ja vaatimatonkin polku, mutta toki vallan hulppeat näköalat kunhan on saanut tunkattua itsensä ensin mäen päälle...

Reisilihani alkoivat jo tässä vaiheessa 5 päivää maratonin jälkeen olla jo siinä kunnossa, ettei jokaista askelta alamäkeen tarvinnut varoa. Varpaani sen sijaan tuntuivat joka toinen suurinpiirtein olevan liki katkipoikki. Teippailin niitä ja laitoin rakkoihin compeedia. Kyllä ne mukana kulki.Tässä tasanteella kun seisoi niin pikkuisen saattoi jopa huimata
800 metriä pystysuoraa pudostusta alas
Aivan erityisen lämmin päivä, vaikka olimme jo melko korkeallakin. Saattoi jopa rusketusta hieman tarttua.

Iltapäivällä ehdimme olla tunnin tai parikin altaalla ja käytiin uimassakin. Allashan tuossa meidän hotellissa on melkein tyhjä aina. Eläkeläiset käristyvät aurinkotuoleissaan päivät pitkät.

Päivän liikunnat: 6 km, 2 h, nousua 390 m.

Ei kommentteja: